Je doet het misschien niet zo snel, maar hoe mooi is het om iets liefs aan elkaar voor te lezen. Om je liefde voor elkaar te uiten. Je kunt natuurlijk zelf een brief of een gedicht schrijven. Maar ben je niet zo goed met woorden, zoek dan een gedicht of spreuk die precies zegt wat jij voelt.  

Zoekopdrachten internet

  • liefde is afbeeldingen
  • lieve gedichten voor hem afbeeldingen
  • lieve gedichten voor haar afbeeldingen
  • spreuken liefde afbeeldingen

Ervaringen van anderen

"Mijn vriendin en ik waren niet zo van de lieve woorden. Maar toen zij ziek werd, wilde ik haar heel graag laten weten hoeveel ik van haar hield. Ik vond de juiste woorden in een gedicht dat ik aan haar heb voorgelezen. Het ging een beetje hakkelend, omdat de tranen ineens hoog zaten. We hebben elkaar vastgepakt en samen een potje zitten janken. Er waren geen woorden meer nodig; we wisten hoe het zat.”

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.