Het delen van herinneringen is een mooie manier om je weer even te voelen zoals voor de ziekte. Teruggaan naar hoe het was, toen de toekomst nog open lag. 

Neem de tijd en kijk samen terug op belangrijke momenten in jullie leven. Denk aan jullie ontmoeting, de eerste kus, kinderen, eerste huis, fijnste baan, bijzondere vakanties, mooiste tijd samen, behaalde prestaties, vriendschappen, huisdieren enz. Het kan van alles zijn. Lief, mooi, grappig, ontroerend; duik in je verleden eventueel geholpen door foto’s. 

Ervaringen van anderen

"Mijn vriend en ik hebben ons huis flink verbouwd. Dat kostte veel kruim (en soms ruzie). Het was fijn om hier 4 jaar later nog eens samen op terug te kijken; we zijn zo trots op ons thuis en konden nu wel lachen om de stomme ruzies over onbenullige details."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.