Een mooie manier om verleden, heden en toekomst met elkaar te verbinden is het noteren van herinneringen. Kleine briefjes met "weet je nog.."  Een dankbaar cadeau om te geven en samen die gedeelde herinneringen weer naar boven te halen.  

Ervaringen van anderen

"Op het moment dat mijn moeder ernstig ziek was, verbleef ik in het buitenland. Het is inmiddels meer dan 20 jaar geleden maar toch... Daar heb ik allerlei herinneringen uitgetypt, beginnend met: "weet je nog hoe...' De briefjes van 2,5 cm hoog en met de breedte van een A4 heb ik aan een tandenstoker bevestigd met lijm en opgerold. Deze herinneringen zitten in een leren doosje (uit het land waar ik destijds verbleef) tussen rozenblaadjes. Het was destijds voor haar een mooi cadeau en nu voor mij nog steeds fijn om er af en toe eens eentje uit te pakken, te mijmeren en mijn moeder te herdenken."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.