Het is een eeuwenoude traditie: het planten van een boom bij een belangrijke gebeurtenis in een mensenleven. Men deed dit bij een geboorte of bijvoorbeeld een huwelijk. 

Maak samen je eigen traditie en ga op zoek naar een meerjarige plant of boom. Bezoek het plaatselijke tuincentrum en laat je goed voorlichten over de juiste standplek en verzorging. Kies een passende boom of plant waar je zowel nu als straks van kunt genieten. 

Het uitzoeken en plaatsen ervan is leuk én betekenisvol.

Praktische tip

Ben je niet in staat om een tuincentrum te bezoeken? Lang leve het internet! Je kunt online prima samen een mooie boom of plant uitzoeken en samen beslissen waar hij komt te staan. 

Zoekopdracht internet

  • webshop planten en bomen

Ervaringen van anderen

"Er stond al lang een olijfboom op mijn verlanglijst. Online hebben we een mooie uitgezocht en onze zoon heeft hem opgehaald en in de tuin gezet, zo dat mijn vrouw vanaf het bed de boom kon zien. “Die overleeft ons allebei”, zei mijn vrouw met een knipoog." 

"De klimplant in mijn lievelingskleur tegen de schutting heeft hij speciaal voor mij uitgekozen. Dit voorjaar, 1,5 jaar nadat hij is geplant, verschenen de eerste prachtige paarse bloemen. Het voelt echt als een cadeau om achteraf zoiets moois te ontvangen."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.