Selfie

Maak eens een selfie waar jullie beiden opstaan, een 'onsie'. Met je smartphone is dit  zo gemaakt. Zorg dat je allebei naar het oogje van de camera kijkt en klik. 

Op deze manier kun je diverse gezamenlijke momenten vastleggen; leuke momenten, belangrijke momenten, maar ook alledaagse gebeurtenissen. Misschien wel juist de momenten die zo gewoon zijn, dat je ze nooit meer wil vergeten. 

Praktische tip

Wil je de foto’s van verderaf nemen? Gebruik dan een selfiestick.

Ervaringen van anderen

"ik wilde nooit op de foto, was ook nooit blij met het eindresultaat (onderkin, mijn haar zat niet goed enz.). Maar ik heb me daar overheen gezet en nu ben ik daar zo blij mee! Want het gaat niet om dat mooie plaatje; het gaat erom dat ik ons niet vergeet."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.