Een sieraad is een prachtig symbolisch en blijvend cadeau. En ook een kunstwerk is persoonlijk en heeft betekenis. 

Hoe kies je nu iets passends voor de ander? Stel jezelf vooraf vragen: Wat betekent de ander voor jou? Wat maakt diegene speciaal? Wat typeert jullie relatie? Zoek dan naar een symbool, denk aan een hart, het infinity-teken of een anker als teken van veiligheid (kostenvriendelijk).

Je kunt ook naar een edelsmid of kunstenaar gaan om een uniek en persoonlijk cadeau te laten maken. Een armband, een beeld of een schilderij. Dan kun je nog specifieker aangeven welke betekenis je er graag in terug wil zien. 

Zoekopdrachten internet

  • sieraden met betekenis
  • beeldje met betekenis
  • symbolen met betekenis
  • beeld laten maken

Ervaringen van anderen

"Buiten mij om had hij contact gezocht met een edelsmid om een hangertje voor mij te laten maken. Toen dat tasje bij het ontbijtbord stond, kon ik mijn tranen niet bedwingen. Wat een ontzettend lief en attent cadeau, ik draag het iedere dag."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.