Aan handen zijn vaak talloze herinneringen verbonden. Handen houden vast, strelen, repareren, typen, schrijven, smeren, sturen, geven aanwijzingen.... en bovendien zijn ieders handen uniek. Heel fijn om daar een blijvende herinnering van te hebben. 

Wist je dat je jullie handafdruk blijvend kunt maken? Je kunt dit doen met gips. Er zijn talloze doe-het-zelf-pakketjes op de markt met heldere instructies hoe je een mooie gipsafdruk kunt maken. Heerlijk een half uurtje kliederen met een prachtig blijvend resultaat. 

Zoekopdracht internet

  • gipsafdruk handen volwassenen

Praktische tip

Liever niet zelf aan de slag? Laat het dan een professional doen. Vaak kun je dan ook kiezen uit verschillende materialen. 

Ervaringen van anderen

“Zijn handen zijn heel speciaal voor mij, ze vertegenwoordigen vele herinneringen en vooral de kracht en het vasthouden van elkaar. Helaas wist ik niet van het bestaan van de gipsen handafdruk, anders had ik die zeker laten maken."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.