De natuur is een heerlijke plek om te ontsnappen aan de waan van de dag. Een korte wandeling is al genoeg om nieuwe energie en ideeën op te doen. De meeste mensen vinden het ook een fijne plek om met elkaar in gesprek te gaan; je hoeft elkaar niet aan te kijken en dat geeft soms letterlijk meer lucht om ook wat lastige onderwerpen bespreekbaar te maken. Zoek een bos of park in de buurt waar je mogelijk nog nooit bent geweest of neem eens een andere wandelroute. 

Is wandelen geen optie meer? Dan kan een (gehuurde) elektrische scooter een uitkomst zijn. Als je de benenwagen kunt vervangen door iets met wielen, kun je toch nog samen genieten van een heerlijke wandeling in de natuur. De elektrische scooter maakt nauwelijks herrie en je kunt vrij makkelijk het wandeltempo van je partner aanhouden. Even ontspannen in het groen, misschien zelfs wel even tijd voor een goed gesprek en in ieder geval een leuke ervaring rijker. 

Praktische tip

In wat grotere steden vind je deelscooters. In de NS-app kun je bekijken waar bij jou in de buurt een e-scooter te vinden is. Klik op een e-scooter om hem te selecteren. De app laat je vervolgens de looproute zien van je huidige bestemming naar je e-scooter.

Zoekopdracht internet

  • e scooter huren
  • deelscooter

Ervaringen van anderen

"We waren al lang niet meer samen naar het bos geweest. Gelukkig kwam ik op het idee om een go-scooter te huren. Ik ging met de honden in de auto naar het bos en hij volgde met de scooter: met een big smile als een 16-jarige met zijn eerste brommer. Ook de honden waren door het dolle; weer een keer met het baasje in het bos!"

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.