Natuurlijk water biedt onmiddellijk ontspanning. Een meer, rivier of de zee; het zijn geweldige plekken om naar toe te gaan. Nederland heeft op watergebied veel moois te bieden. Je kunt een rustige plek aan een waterplas zoeken en op campingstoeltjes genieten van het waterleven. Dat kan ook als je minder mobiel bent. Ook kun je (zelfs zonder vaarbewijs) een boot huren en over onze rivieren en meren varen. 

Praktische tip

Is het voor jullie lastig om een dagje aan het water te organiseren? Er zijn organisaties die vaartochten organiseren voor mensen met kanker en/of een andere levensbedreigende ziekte. Dan hoef je zelf niets anders te doen dan te genieten en te ontspannen op het water.

Zoekopdracht internet

  • boot huren zonder vaarbewijs
  • dagrecreatie aan het water
  • varend huis huren
  • fluisterboot huren
  • www.vaarkracht.nl (boottochtjes voor mensen met kanker, kostenvrij)
  • www.stichtingvaarwens.nl (voor mensen met een levensbedreigende ziekte, kostenvrij)

Ervaringen van anderen

"De twee vakanties op het water waren geweldig! We meerden iedere keer op een ander plekje aan. Zo zagen we meer dan genoeg zonder van de boot af te hoeven. En omdat mijn man niet echt meer ver kon lopen en tussendoor even moest slapen, was dit een ultieme mogelijkheid om toch een afwisselende vakantie te hebben."

"Vaarkracht heeft ons als gezin met een zieke man/vader een meer dan prachtige herinnering gebracht. Een hele dag ontspannen op een zeilboot, we hoefden niet zelf te zeilen. De kinderen mochten zelfs een vriendje meenemen, waardoor we 2 boten vol hadden. Zo bijzonder! Helemaal ontzorgd en zo relaxed. De mooiste foto's hebben we kunnen maken. Ik ben heel dankbaar voor deze mooie beleving en kijk met een glimlach terug op deze prachtige dag in een verdrietige periode."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.