Stap in de auto en vindt heerlijke afleiding door samen te gaan toeren. Er zijn prachtige tochten op internet te vinden, variërend in tijdsduur en aantal kilometers. Je kunt er ook voor kiezen om een ritje te maken met een speciale betekenis, een soort ‘trip down memory lane’.

Rijd naar:

  • jullie eerste huis, geboortehuis of lagere school
  • de plek waar jullie elkaar hebben ontmoet, de eerste kus is uitgewisseld of jullie trouwlocatie
  • jullie favoriete strand
  • Beekse Bergen voor een autosafari
  • de Deltawerken of langs de Hanzesteden

Ook is het leuk om door een rivierengebied te toeren. Rijd langs steden met een haven of steek met een pontje het water over. Vaak biedt het buitengebied rondom je eigen woonplaats ook al een heel mooie route.

Zoekopdrachten internet

  • mooiste autoroutes Nederland
  • 1001activiteiten.nl (een uitgebreide site met allerlei uitjes op bijzondere vier wielen)

Zoek je een kostenvriendelijk alternatief? Binnen de vrienden of familie is vast iemand met een leuke auto die met jullie zo'n tochtje wil maken of misschien zelfs wel de auto voor een dag wil uitlenen. Laat je bescheidenheid varen en stel de vraag; nee heb je en ja kun je krijgen!

Ervaringen van anderen

"We hebben met de cabrio de Mergellandroute in Limburg gereden. Genoeg te zien onderweg en fijn om het even niet over ziekte te hebben. Onderweg kwamen we een restaurant tegen waar we voor de deur konden parkeren en even lekker hebben geluncht. Aan het eind van de dag waren onze koppies heerlijk verwaaid en leeg. "

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.