Ieder gezin kent favoriete gerechten; de appeltaart van oma, de soep van ome Johan. Of de hete kip die elk Oud en Nieuw op tafel komt. Tijd om nog een keer zijn of haar lievelingskostje te bereiden. Samen smullen met complimenten aan de kok! 

Ervaringen van anderen

"De pasta carbonara van mijn vriendin was ons topgerecht. Toen haar ouders kwamen eten heb ik met instructies van mijn vriendin een grote pan gemaakt en het was goed gelukt; leeg tot op de bodem"

"Hij wilde ook nog zo graag mee boodschappen doen. Hoe hij het heeft gedaan weet ik niet, maar het is gelukt en we hebben samen gekookt, dat deed hij graag."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.