Samen eten is een fijn. Maar als eten door ziekte lastig is, vraagt dit creativiteit om toch iets met smaak te kunnen nuttigen. Een diëtiste of huisarts kan vaak prima meedenken over alternatieve voedingsmiddelen. En soms is een hapje of slokje ter grootte van een theelepel al genoeg om nog even lekker te genieten van een favoriet gerecht of drankje. 

Ervaringen van anderen

"Toen het slikken lastig werd, zijn we op advies van de huisarts overgestapt op peer en mango. De sappige kleine stukje fruit kon hij gemakkelijk eten. Daar genoot hij van en ik dus ook."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.