Niets leuker dan bewegend beeld en geluid. Haal de oude bandjes, DVD's, USB's uit de kast en maak een ‘trip down memory lane’. Denk aan jullie trouwdag, de geboorte van de kinderen of komst van huisdieren, een verbouwing, mooie vakanties. 

Je zult zien dat juist die filmpjes waar jullie zelf te zien zijn, het leukst zijn om terug te kijken. Hoe je in al die jaren bent veranderd of juist niet, hoe gelukkig en onbezorgd jullie waren of hoe trots...  Het brengt je weer even terug in de tijd. 

Ervaringen van anderen

"De week na de diagnose hebben we een filmavond ingelast. Onze eerste vakantie, het opzetten van onze bungalowtent, de komst van onze eerste pup, maar ook onze trouwvideo. Bij die laatste hielden we het allebei niet droog, maar wat ben ik blij met deze vastgelegde herinneringen."

 

 

 

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.