Even nergens aan denken en de afleiding zoeken in een goede film of serie. Dat kan soms heel fijn zijn. Check de tv-gids, netflix of een andere videodienst. 

Ook dit moment kun je benutten voor een mooie wijmering; samen kijken naar die favoriete serie of de film die je graag nog eens wil zien. Ben je meer van de sport, kijk dan terug naar die legendarische sportwedstrijd. 

Maak er een speciale thuisbioscoop van; gordijnen dicht, wat lekkers te eten en te drinken erbij, telefoons uit. Echt volop aandacht voor wat je gaat kijken en daarna nog even napraten. 

Zoekopdrachten internet

  • Video streamingsdiensten Nederland
  • thuis nieuwe films kijken

Ervaringen van anderen
"Hij was meer van Jason Bourne, ik zwijmel graag weg bij Pretty Woman. Dus dat werden twee filmavondjes, favoriete hapjes en drankjes op tafel en na afloop nog even nagenieten en een beetje kletsen over de film. Ondanks dat we beide films bijna konden dromen, was het heerlijk om ze nog eens bewust samen te kijken. Ook nu worden ze nog regelmatig uitgezonden en denk ik toch weer even terug aan die fijne avonden in onze thuisbios"

 

 

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.