Een podcast is een audioprogramma dat je op elk moment kunt beluisteren via je smartphone, computer of laptop. Voor bijna elk interessegebied is wel een podcast te vinden: van nieuws tot motorsport, van cabaret tot misdaadmysteries en van volkstuinen tot geschiedenis.

Beluister een podcast op een regenachtige dag, of als je veel op bed ligt. Niets fijner dan dicht bij elkaar naar iets luisteren wat jullie interessant vinden. Echt een knus, intiem moment, zonder te hoeven praten. 

Er zijn genoeg podcasts die je gratis kunt downloaden. De eerste afleveringen van 'man met microfoon' zijn boeiend. En bij 'Echt gebeurd' vind je honderden grappige en interessante verhalen die gemiddeld een kwartier duren. Gewoon een kwestie van een gratis podcastplayer op je telefoon zetten en leuke podcasts uitzoeken. 

Zoekopdracht internet

  • gratis podcastplayer
  • gratis podcast
  • populaire podcasts
  • podcasts humor
  • podcasts spannend

Praktische tip

Wil je samen liggend luisteren? Zet een stretcher naast het hoog-laag bed  en zorg dat je op gelijke hoogte ligt. Of kijk eens of je via de thuiszorg een koppelbed kunt regelen.

Ervaringen van anderen

"De stretcher stond in de kamer naast de bank, waar Marieke lag. Ik naast haar, half op de leuning van de bank en half op de stretcher. Zo luisterden we naar een spannende podcast. Samen zonder woorden. Heel ontspannen en intiem om dit met elkaar te delen."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.