Een luisterboek is een boek of een verhaal dat wordt voorgelezen. Je kunt luisterboeken luisteren via een e-reader of via een app op je smartphone of computer. Luisterboeken heb je in alle soorten en maten. Van spannende verhalen tot kinderboeken. Heb je maar weinig energie? Er zijn ook luisterboeken met korte verhalen. En er is voldoende gratis aanbod. 

Zoek een boek van jullie favoriete schrijver of over een onderwerp waar je herinneringen aan hebt. Samen luisteren naar een mooi verhaal is knus en biedt je afleiding. Het is fijn om even niet te hoeven praten en toch samen te zijn. Pak een laptop, tablet of smartphone, sluit een dubbelset met oortjes aan. Liggend of zittend samen luisteren.

Zoekopdracht internet

Praktische tips

Gebruik een audiosplitter, dan kun je met 2 bedrade headsets luisteren naar hetzelfde verhaal. Of luister draadloos.

Ervaringen van anderen

"Tijdens de eerste chemokuur ging ik mee, maar hoe gingen we die uren doorbrengen? We vonden een luisterboek vol korte grappige verhalen, deden allebei een oortje in en zo konden we regelmatig grinniken. Dat maakte de chemo draaglijk. Het voelde fijn om dit samen te doen."

Leg het vast!

Leg jullie momenten samen zoveel mogelijk vast. Met foto’s en ook als film. Zo zie en hoor je jullie interactie, stemmen, gebaren, humor etc. Laat het idee los dat het mooie beelden moeten zijn; je hoeft er niet perfect op te staan. Verzamel vooral momenten waar je nu en straks op terug kunt kijken. 

Dus houd je camera standby. Vastleggen via je smartphone werkt prima en je kunt ook een foto- of filmcamera pakken. Als het kan met statief zodat je de camera of smartphone neer kunt zetten.